Tekservisim olarak;
Firmamızın mevcut tüm müşterilerinde uygulamada esas aldığı ilk öncelikli değerlerden bir tanesi yapısal kablolamanın durumu ve sistemdeki etkinliğidir.Yapısal kablolama, network ve ağ altyapısının performanslı çalışmasında vazgeçilmez bir altyapı ihtiyacıdır. Yapısal kablolamanın uygulanmasında aktif ve pasif bileşenler yer almaktadır.. Pasif bileşenler, yapısal kablolama bileşenleridir ve kablo, priz, patch kablo (kabinetler içerisinde aktif cihazlarla pasif bileşenlerin bağlanmasında kullanılan iletişim ağı kabloları), patch panel (kabinetler içerisinde aktif cihazların birbirine bağlanmasını sağlayan priz grubu) gibi elemanlardan oluşur. Kablo, patch panel ve priz gibi parçalar sabit; patch kablolar ise sistemin hareketli kısımlarıdır.
Yapısal kablolama sayesinde, kullanıcıların yer değiştirmeleri sonucu onlarca metre kablonun yeniden çekilmesi yerine patch kablolar başka prize ve başka bir patch panel portuna takılır.
Bina içi, odalar arası ve katlar arasındaki bağlantılar, mesafeden doğabilecek kısıtlamaları ortadan kaldırmak üzere, fiber optik kablolarla sağlanır. Yatayda yapılan bağlantılar ise bakır kablolar aracılığıyla yapılmaktadır. Kampüs ortamlarında mesafe, düşünülen haberleşme hızı ve maliyetlere bağlı olarak multimode fiber optik kablolar kullanılır. Bu kabloların yetersiz kaldığı mesafelerde, bağlantılar singlemode fiber optik kablolar üzerinden yapılmaktadır. Maliyet gözönüne alındığında, hız ihtiyacından fedakârlıkta bulunmanın mümkün olduğu kısa mesafelerde, bakır kablolarla bağlantı yapmak tercih edilebilmektedir.
Yapısal kablolama çözümleri hesaplanırken, gerek firmanın estetik dizaynına, gerekse yapılan çözümün kullanıcılara sağladığı kullanım rahatlığına özen göstermek gerekmektedir. Bu kriterler doğrultusunda şirket çalışanının ups, telefon, şehir şebekesi, network anahtarının uygun ve standartlara göre montajlanması gerekmektedir.
Yapısal Kablolama Nedir?
Data, Telefon, Güvenlik, Şebeke ve UPS Elektriği kablolarının, bilgisayar, telefon ve güvenlik sistemlerinin kullanımı için en uygun ve entegre bir şekilde döşenerek kullanıma açılmasıdır. Kablolar, Data Prizi, Data Plug, Patch Panel, Kabinet gibi pasif ekipmanlar ile oluşturulan altyapı; sağlıklı bir network, telefon, haberleşme ve güvenlik sisteminin temel unsurunu oluşturmaktadır. Kurulan bu altyapı, çok uzun yıllar şirket ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.
Kılavuz Bilişim, firmaların kablolama ve altyapı ihtiyaçlarını yapısal kablolama mantığı çerçevesinde, mühendislik formatı dahilinde karşılamaktadır.
İş öncesi yapılan keşif ve analiz çalışmaları sonucu, proje hazırlanmakta, malzeme miktarları, proje süresi belirlenmekte ve kuruluş aşamasına geçilmektedir. Kuruluştan sonra, data kabloları uçtan uca test edilmekte, alınan test raporları, detaylı proje çizimi, kablo takip şeması, vb. dökümanlar ile birlikte müşterilerimize teslim edilmektedir.
Daha önceden yapılmış yapısal kablolama uygulamalarını yerinde kullanımı içinde görmek isteyen firmalar için, bir referans ziyaret planı yapmaktan büyük memnunluk duyarız.
Kablolamanın Önemi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bilgisayar sistemlerinin hızlı, sağlıklı ve problemsiz çalışabilmesi için, yapılacak olan network kablolaması çok önemlidir. Çoğu zaman kablolamaya yeterince önem verilmediği için, sağlıklı olmayan network kablolamaları üzerinde ciddi network problemlerine rastlanmaktadır. Özellikle yavaşlık ve bağlantı kopukluğu gibi problemlerin bir çoğu mühendislik formatlarına uyulmadan yapılan kablolama sistemleri yüzünden oluşmaktadır.
Kablolama altyapısı baştan iyi tasarlanıp yapılmalı ve yıllarca kullanılmalıdır. Yapılacak olan kablolamada aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:
- Data kabloları ortama göre UTP (Unshielded Twisted Pair), STP (Shielded Twisted Pair) ya da Fiber Optik olarak tercih edilmelidir.
- Kullanılan data kabloları Cat 5, Cat 6 gibi standartları desteklemelidir.
- Mimariye göre sıvaaltı, zeminaltı, kanaliçi, vb. şekilde kullanıcının masasına ulaştırılan data kabloları, mutlaka bir data prizinde sonlandırılmalıdır. Elastik olmayan bu kabloların uçlarına data plug (RJ-45 Connector) takılmamalıdır. Kabloların diğer uçlarının toplandığı merkezde (tercihen sistem odası), kablolar Patch Panel denen pasif cihazlarda sonlandırılmalıdır.
- Data Prizleri - Bilgisayar ve Patch Panel - HUB arasındaki bağlantılar, patch kablo olarak adlandırılan, çok telli kablolar ile üretilmiş, yumuşak ve elastik ara kablolar ile yapılmalıdır.
- Data ve telefon kablolaması projelerinde mutlaka elektriksel altyapı gözden geçirilmelidir. Bilgisayar sistemleri için ayrı bir topraklama hattının olduğundan emin olunmalı, toprak voltaj seviyelerinin tolere edilebilir sınırlar içinde olduğuna dikkat edilmelidir.
*TEKSERVİSİM 15 yıllık sektör tecrübesi ile TSE standartlarında hizmet verir.
*TEKSERVİSİM ürüne değil,insana hizmet verir.
*TEKSERVİSİM müşterilerine sunduğu çözümlere inanıyor ve güveniyor.
*TEKSERVİSİM'de müşteri sınırsız haklara sahip.
*TEKSERVİSİM'de ikna edemiyorsan ikna ol prensibi geçerlidir.
*TEKSERVİSİM'de en iyi fiyat ve tamir garantisi vardır.(garantis sürenizi küçük bir fiyat farkı ile kendiniz belirleyebilirsiniz)
*TEKSERVİSİM'de yaptırdığınız her işlemi dilediğiniz kredi kart ile taksitlendirebilirsiniz.
*TEKSERVİSİM'e bıraktığınız ürünüzle ilgili en geç 24 saat içerisinde sonuç çıkartıyoruz